U slijetanju autobusa na autocesti kod Novske ozlijeđeno 6 putnika

ibb

U četvrtak, 18. listopada oko 11.20 sati, na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac kod Novske, došlo je do slijetanja autobusa osječkih registracija, koji je prometovao iz smjera Zagreba. Autobusom je upravljao 61-godišnji vozač, koji se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, nego je skrenuo u desno i s prednjim dijelom autobusa udario u metalnu odbojnu ogradu, preko koje je prešao i sletio na zelenu površinu, nakon čega je prednjim desnim dijelom autobusa udario u zaštitnu žičanu ogradu. Nakon slijetanja vozač je autobus izvezao nazad na zelenu površinu i na zaustavni trak autoceste.

U autobusu se nalazilo 35 putnika i dva vozača, od kojih je šestero putnika ozlijeđeno te su sanitetom Hitne medicinske pomoći Novska prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje im je pružena liječnička pomoć. Ženama u dobi od 66 i 78 godina te 39-godišnjem muškarcu su utvrđene teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok su dvije žene u dobi od 67 i 71 godinu te 66-godišnjak lakše ozlijeđeni.

Alkotestiranjem vozača je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola, a zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu on će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

najčitanije