U rijekama pronađena odbačena ubojita sredstva

imp

Policija je javila da je u Strelečkom uz obalu rijeke Save u vodi pronađena zračna puška, u izrazito korodiranom stanju, te neaktivirani upaljač s mehanizmom i osiguračem za ručnu bombu. I u mjestu Prekopa, na glinskom području, u rijeci je pronađena ručna bomba, a iz rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici, s dubine od oko 20 centimetara izvađen je stabilizator trenutne tromblonske mine, bez eksplozivnog punjenja. Pronađena ubojita sredstva uklonjena su s mjesta pronalaska te će biti uništena.
Iz Policije stoga još jednom podsjećaju kako je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Manje-oruzja-manje-tragedija
„Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.“ – poručuju iz PU sisačko-mosalvačke.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

najčitanije