U prometnoj nesreći u Petrinjcima traktorist zadobio po život opasne ozljede

mradenovic

U četvrtak, 7. ožujka oko 19.30 sati u mjestu Petrinjci, na području Sunje, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 53-godišnji traktorist zadobio ozljede opasne za život.
Nesreća se dogodila kada je upravljajući traktorom sisačkih registracija u jednom trenutku počeo skretati u lijevo na prilaznu cestu prema šumi, a da se prije toga nije uvjerio da to može uraditi bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Tom je prilikom došlo do udarca prednjeg desnog dijela autobusa zagrebačkih registracija, koji ga je pretjecao, u prednji lijevi dio traktora, nakon čega se traktor zarotirao i bočnom stranom udario u metalnu zaštitnu ogradu kolnika, a traktorist je pao u odvodni kanal. Autobusom je upravljao 44-godišnji vozač te je prevozio jednog putnika.
Zbog zadobivenih ozljeda traktorist je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život, dok vozač autobusa i putnik nisu ozlijeđeni. Vozači su alkotestirani te je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola, a zbog ove prometne nesreće jedno je vrijeme za sav promet bila zatvorena državna cesta D224, nakon čega se promet odvijao izmjenično.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 53-godišnji traktorist će biti prekršajno prijavljen, a policija će o ovoj teškoj prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće.

najčitanije