U prometnoj nesreći smrtno stradao 12-godišnjak

mradenovic

251020211635197908.jpeg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros na autocesti A3 kod Lipovljana smrtno stradao 12-godišnji dječak, dok su tri osobe teže ozlijeđene.

Jutros, oko 6.30 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Lipovljana, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok su tri osobe teško ozlijeđene.
Do nesreće je došlo kada je 49-godišnji grčki državljanin upravljao osobnim vozilom njemačkih nacionalnih oznaka krećući se u smjeru Lipovca. Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, uslijed čega je vozilom skrenuo na zelenu površinu te udario u metalnu odbojnu ogradu. Od siline udarca došlo je do višestrukog prevrtanja vozila i ispadanja vozača i putnika iz vozila. Na mjestu događaja smrtno je stradao 12-godišnjak, dok su 49-godišnji vozač, 44-godišnja putnica i 17-godišnji putnik (svi grčki državljani) zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku Opću bolnicu gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede.
Očevidom na mjestu događaja uz policijske službenike rukovodila je županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.
Policija će protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

najčitanije