U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen načelnik policijske uprave

mradenovic

U četvrtak, 11. ožujka oko 8.35 sati, u Sisačkoj ulici u Petrinji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.
Do nesreće je došlo kada se 47-godišnji muškarac osobnim vozilom sisačkih registracija kretao Sisačkom ulicom te, dolaskom do raskrižja Ulice Andrije Petračića i Ivana Zocha, započeo radnju skretanja u lijevo, u Ulicu Andrije Petračića. Tom prilikom na njegovu lijevu bočnu stranu naletjelo je službeno vozilo sisačkih registracija, kojim je istom kolničkom trakom u istom smjeru upravljao načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, a koji je ranije započeo s radnjom pretjecanja.
Uslijed udarca osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je upravljao 47-godišnji vozač, djelomično je sletjelo s kolnika na zemljanu površinu, dok je službeno policijsko vozilo naletjelo na smjerokazni stupić i prometni znak te potom sletjelo u odvodni kanal.
Sudionici ove prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su im okvalificirane lake tjelesne ozljede.
Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave zagrebačke, po čijem nalogu su vozila oduzeta, dok su vozačima izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti dostavljeni na vještačenje.
Po dovršenim policijskim izvidima policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće na državnoodvjetničku meritornu odluku.

najčitanije