U požarima izgorjele stolarska radionica, garaža i sjenik

mradenovic

U četvrtak, 9. travnja, oko 23 sata, u Brdovitoj ulici u Kutini u stolarskoj radionici izbio je požar. Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid kojim je utvrđeno da je uslijed djelovanja izvora topline brusilice ili aparata za zavarivanje, došlo do zapaljena drvene piljevine, sitnog drvenog i ostalog zapaljivog materijala, nakon čega se vatra proširila na cjelokupan objekt koji je u potpunosti izgorio. Požar su lokalizirali vatrogasci Vatrogasne postrojbe Kutina. Po izjavi vlasnika materijalna šteta iznosi oko 200.000 kuna, a policija će o ovom požaru Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće.

U petak, 10. travnja oko 5.45 sati, u mjestu Lijevo Trebarjevo, općina Martinska Ves, izbio je požar u kojem je gotovo u potpunosti izgorjela garaža 56-godišnjeg vlasnika. Do požara je došlo uslijed zapaljenja čađi i eksplozije unutar dimnjaka koji je ugrađen u zid garaže, a na koji je bila spojena peć na kruta goriva. Požar su ugasili pripadnici DVD Desno Trebarjevo. Po izjavi oštećenog materijalna šteta iznosi oko 25.000 kuna, a policija će o ovom požaru Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće.

Jučer, 13. travnja, oko 13 sati, u mjestu Pješčanica na području Gvozda, izbio je požar na otvorenom prostoru. Požar se uslijed vjetra proširio prema vrhu brda prilikom čega je došlo do zapaljenja drvenog nekorištenog objekta, sjenika, 51-godišnjeg vlasnika. Obavljen je očevid u suradnji s inspektoratom zaštite od požara, te se materijalna šteta procjenjuje na oko 7500 kuna. Policija će o ovom požaru Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće.

najčitanije