U Novu godinu s prometnim prekršajima

ibb

U petak 29. prosinca oko 23.30 h u Glini je zbog vožnje noću bez upaljenih svjetala zaustavljen osobni automobil sisačkih registracija, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 25-godišnji vozač. Budući da je odbio ponuđeno alkotestiranje doveden u policijsku postaju, gdje je zadržan do otriježnjenja. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega je podnesen optužni prijedlog.

U subotu, 30. prosinca oko 1 sat u noći, u Lekeniku je prilikom kontrole prometa zaustavljen osobni automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,88 promila upravljao 31-godišnji muškarac. U vozilu je na zadnjem sjedalu uočena lovačka puška, za koju posjeduje ispravnu dozvolu, ali ju u alkoholiziranom stanju nije smio nositi. Puška mu je oduzeta, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog.

U nedjelju 31. prosinca oko 14.40 h, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil marke Škoda Superb, srpskih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 205 km/h upravljao 34-godišnji srpski državljanin. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

najčitanije