Trojica 18-godišnjaka uhvaćena s 573 grama marihuane

mradenovic

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom 18-godišnjaka i jednim 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici Policijske postaje Sisak, u suradnji s policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga PU Sisačko – moslavačke su u ponedjeljak, 15.listipada po nalogu Županijskog suda pretražili stan kojim se koriste dvojica 18-godišnjaka. U stanu su pronašli dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine, 537 grama marihuane zapakirane u vrećicama i nekoliko tisuća kuna, za koje se sumnja da potječu od kupoprodaje droge. Istraživanjem je utvrđeno kako su, zajedno s trećim 18-godišnjakom nabavljali veće količine marihuane te ju na gradskom području sakrivali, pakirali u vrećice i prodavali na ilegalnom tržištu krajnjim konzumentima.

Istoga dana policijski službenici su postupajući na 22-godišnjakom pronašli jednu digitalnu vagu i tri vrećice s ukupno 433 grama marihuane, koja je također bila pripremljena i namijenjena za daljnju preprodaju.  Svi su uhićeni, a pronađena droga, novac i vage oduzeti su te su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak je ovo na prošlotjedno istraživanje provedeno nad 19-godišnjakom kojega su 11.listopada policijski službenici zatekli u posjedu 520 grama marihuane s namjerom daljnje prodaje. Uz ovo kriminalističko istraživanje, nadležnim prekršajnim sudovima će, temeljem Zakona o suzbijanju zlouprorabe droga biti podneseni i optužni prijedlozi protiv jednog maloljetnika s petrinjskog područja i dvojice muškaraca u dobi od 24 i 26 godina s područja Hrvatske Kostajnice, koji su u srijedu, 17.listopada, zatečeni u posjedu 30 grama marihuane i 13 cigareta ispunjenih mješavinom duhana i marihuane, a koju su kupili od navedenih kazneno prijavljenih osoba.

Načelnik Policijske postaje, Marijan Detelić kaže kako su cjelokupnim istraživanjem dokazali kako su spremni boriti se s ovakvim vidom kriminaliteta i dodaje kako je: „Zabrinjavajuće da su osobe obuhvaćene cjelokupnim krim istraživanjem mlađe životne dobi zbog čega apeliram na sve roditelje i prosvjetne radnike da razgovaraju s mladima o svim vrstama droga. Neka ih upoznaju sa štetnostima droga, jer upravo su adolescenti i osobe mlađe životne dobi sklone eksperimentiranju  sa svim vrstama droga.“

najčitanije