Tri prometne nesreće u Sisku izazvali vozači pod utjecajem alkohola

imp

Tijekom vikenda na sisačkim se cestama dogodilo osam prometnih nesreća, a alkohol je kumovao u njih tri.
Najveća koncentracija od 1,55 promila izmjerena je kod 31-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 6.rujna, oko 1.50, u Ulici Božidara Adžije skrivio prometnu nesreću u kojoj je na sreću nastala samo materijalna šteta.
On je uslijed neprilagođene brzine, dolaskom do zavoja, izgubio nadzor nad vozilom, sišao van kolnika na travnatu površinu gdje je prednjim djelom udario u prometni znak, a potom i u betonski šaht. Tom prilikom je došlo do prevrtanja vozila koje se naposljetku zaustavilo na pruzi.
Samo sat vremena kasnije u Donjem Komarevu u prometnoj nesreći ozlijeđen je 19-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,94 promila i uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor i sletio u odvodvni kanal.
1,42 promila, napuhao je 22-godišnjak u subotu 5.rujna, malo prije ponoći, nakon što je u alkoholiziranom stanju na Trgu Vere Grozaj skrivio prometnu nesreću u kojoj je također na sreću nastala samo materijalna šteta. On je uslijed neprilagođene brzine, dolaskom do zavoja, izgubio nadzor nad vozilom, sišao van kolnika i udario u dva metalna stopa, a potom i u stambenu zgradu.
Protiv ove trojice vozača nadležnom Općinskom sudu biti će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.

najčitanije