Trend krađa se nastavlja!

nn

Ako je suditi po policijskim izvještajima, krađe su i dalje najčešća kaznena djela. Tako je otkriveno da je u periodu od 3. do 7. listopada u šumi na području mjesta Petrinjci, općina Sunja, nepoznati počinitelj posjekao i ukrao 58 hrastovih stabala. Odgovorna osoba oštećene šumarije štetu procjenjuje na oko čak 150.000 kuna, dok će stvarni razmjeri štete biti poznati po prispijeću odštetnog zahtjeva.

A u jednom je trenutku u periodu od 8. do 12. listopada u Ulici Ive Šnidaršića u Sisku nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju 66-godišnje žene te joj iz otključane kuće ukrao nakit i novčanik s novcem. Od oštećene vlasnice je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcem se intenzivno traga. U Majskim Poljanama pak, na glinskom području, nepoznati je počinitelj od 1. lipnja do 27. rujna ove godine oštetio lovačku udrugu, tako što je iz lovačke kuće ukrao četiri akumulatora i roštilj. Odgovorna osoba, od koje je zaprimljena kaznena prijava, štetu procjenjuje na oko 4500 kuna, a za počiniteljem se traga.

A krađe su se skoro dogodile i u Petrinji. Naime, u razdoblju od 9. do 11. listopada u mjestu Staro Selo Topusko evidentirane su dvije teške krađe u pokušaju. Nepoznati je počinitelj provalio u kuću i garažu 54-godišnjeg vlasnika te kuću 48-godišnje vlasnice, u kojima je ispreturao stvari, ali nije ništa ukrao. Od oštećenih su zaprimljene kaznene prijave te se poduzimaju daljnje intenzivne mjere traganja za počiniteljem.

najčitanije