Sudar kamiona na autocesti kod Kutine

ibb

Danas oko 1.40 sati, na autocesti A3 kod čvora Kutina dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni vozači kamiona.

Nesreća se dogodila kada 49-godišnji državljanin Makedonije, upravljajući kamionom s prikolicom u smjeru Slavonskog Broda, u vožnji nije držao potrebni razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, te je udario u zadnji dio kamiona s prikolicom rumunjskih registracija, kojim je u istom smjeru upravljao 44-godišnji rumunjski državljanin.
Nakon sudara kamiona, sudionici prometne nesreće prevezeni su u sisačku Opću bolnicu, gdje su 49-godišnjem Makedoncu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život, dok su 27-godišnjem putniku iz njegova vozila, također državljaninu Makedonije, i rumunjskom vozaču drugog kamiona utvrđene lakše ozljede. Alkotestiranjem rumunjskog vozača utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola, dok su teško ozlijeđenom makedonskom državljaninu uzeti uzorci krvi i urina radi analize.

Policija će o ovoj prometnoj nesreći nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće, dok će 49-godišnjem makedonskom državljaninu, koji je skrivio prometnu nesreću, biti izdan obavezni prekršajni nalog.

najčitanije