Slijetanje autobusa na autocesti

imp

Noćas oko 3.30 sati na autocesti A3 kod Popovače s kolnika je sletio autobus beogradskih registracijskih oznaka. Autobus se kretao iz smjera Zagreba i prometovao je na redovitoj autobusnoj liniji Split – Zagreb – Beograd.
Nesreća se dogodila kada se 53-godišnji vozač autobusa nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo u desno i sletio na zelenu površinu, gdje se autobus prevrnuo na bok te je klizeći u tom položaju prednjim gornjim djelom i krovom autobusa udario u zaštitnu ogradu, koju je probio, te se zaustavio uz južni odvodni kanal.
Od 14-ero ozlijeđenih putnika, jedan je prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, dok je ostalima liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Troje putnika je zadobilo teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok je 11-ero putnika lakše ozlijeđeno. Među lakše ozlijeđenim putnicima je i troje djece.
Alkotestiranjem vozača je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

najčitanije