S pomicanjem kazaljke unaprijed policija podsjeća na obveze sudionika u prometu

imp

Policija podsjeća kako prelaskom na ljetno računanje vremena prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju tako da se ne moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla tijekom vožnje. Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.
Policija upozorava i kako se dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega vozačima ostalih vozila savjetuju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.
“Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti” – poručili su iz županijske policije.

Osim poštivanja svih prometnih pravila i propisa, policija vozače mopeda i motocikala podsjeća na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

najčitanije