ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16. - 22. rujna: „Ostani živ i spasi živote drugih“

imp

251020211635197378.jpeg

U organizaciji mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu, pod sloganom “Ostani živ i spasi živote drugih” traju od 16. do 22. rujna.

Cilj je ROADPOL-ove kampanje osvijestiti javnost kako bi se smanjio broj smrtno stradalih osoba u prometu te potaknuti što više zemalja da različitim preventivno-represivnim aktivnostima pridonesu smanjenju broja smrtno stradalih u prometu.
U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu te je stoga cilj kampanje pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se u sklopu kampanje provoditi diljem Europe.
Svrha projekta je potaknuti sve sudionike u prometu da promisle o rizicima s kojima se svakodnevno suočavaju i kojima možda i sami izlažu druge.

policija roadpol dani sigurnosti 2

21. rujna obilježit će se i Dan bez poginulih u prometu. Taj dan će se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Kampanja se održava paralelno s jubilarnim 20. Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju. Provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a ovogodišnji ambasador je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1.

Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL Safety Days.
Građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays.

najčitanije