Riješeno ubojstvo 89-godišnjaka iz Roviške: ubio ga unuk

Policija je razriješila slučaj nestanka 89-godišnjeg Miloša Niševića, muškarca koji je nestao kraj 2019. godine. Krajem prošle godine na glinskom je području u šumi pronađeno njegovo tijelo. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 89—godišnjak ubijen, a za ubojstvo je osumnjičen 29-godišnji Aleksandar Nišević; kako se doznaje, unuk žrtve.

 

„Nizom operativnih mjera, dokaznih radnji i vještačenjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak, neutvrđenog dana, u razdoblju od 16. do 19. prosinca 2019. godine, došao do obiteljske kuće u mjesto Roviška u kojoj je 89-godišnjak boravio. Nakon verbalnog sukoba, u namjeri da ga ubije, 29-godišnjak je 89-godišnjaku tupim predmetom zadao više udaraca. Žrtva je, zbog ranjive životne dobi od zadobivenih ozljeda preminula“, rekao je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut.

 

Osumnjičenik je, u cilju prikrivanja ubojstva, beživotno tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće žrtve su krajem prosinca prošle godine pronađeni i izuzeti u sklopu očevida.

 

Policija je potvrdila kako im je osumnjičenik otprije bio poznat, a trenutno služi zatvorsku kaznu zbog brutalnih napada na dvije žene u Splitu u ljeto 2021. godine.  Djeda je u Roviškoj ubio sredinom prosinca 2019. , a njegov je bio prijavljen desetak dana nakon ubojstva.

 

„Otegotne okolnosti koje smo imali bile su kasna prijava nestanka, činjenica da osoba živi u ruralnom području i da su najbliži susjedi tristotinjak metara udaljene. Ubijeni muškarac nije imao kontakte s rodbinom, što nam je dodatno otežavalo i što dodatno upućuje na to koliko je trud uložen da se dođe do ovog rezultata“, pojašnjava Igor Pasanec, voditelj službe krim policije.

najčitanije