Rezultati trećeg tjedna siječanjske akcije pojačanog nadzora u prometu

ibb

U trećem tjednu provođenja pojačanih aktivnosti u cestovnom prometu, od 19. do 21. siječnja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su četiri preventivno-represivne akcije: tri usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i jedna na nadzor tehničke ispravnosti vozila.

Od ukupno 415 utvrđenih prometnih prekršaja, 18 je počinjeno zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 209 zbog nepropisne brzine, 45 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 22 zbog nepropisne uporabe mobitela, a što su najčešći prekršaji koji se navode kao “glavni ubojice u prometu”.

Po nadzoru tehničke ispravnosti vozila utvrđeno je osam prekršaja, a od ukupno 18 alkoholiziranih vozača, s najvećom koncentracijom je 21. siječnja oko 22.40 sati u Voloderu, na području Popovače, zatečen 46-godišnji vozač osobnog automobila, kojemu je utvrđeno 2,36 promila alkohola.

Policija izdvaja događaj od 20. siječnja oko 23.40 sati, kada je prilikom nadzora prometa u mjestu Odra Sisačka zaustavljen tehnički neispravan osobni automobil sisačkih registracija, kojemu je istekao rok važenja prometne dozvole i obveznog osiguranja, a kojim je upravljao 22-godišnji višestruki recidivist u prometu. Nakon zaustavljanja vozač se trčeći dao u bijeg te su ga policijski službenici sustigli i uz uporabu sredstava prisile doveli u policijsku postaju, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

najčitanije