Rezultati akcije provedene na autocesti A11

mradenovic

U ponedjeljak, 15. travnja od 9 do 14 sati, policijski službenici ove Policijske uprave su na autocesti A11 Zagreb – Sisak proveli akciju usmjerenu na nadzor tehničke ispravnosti i brzine kretanja vozila.

Brzina je mjerena uređajem marke „Fama Laser III“, dok je tehnička ispravnost vozila utvrđivana u suradnji s nadzornicima za tehničke preglede vozila, koji su se na autocesti nalazili s mobilnom stanicom za tehnički pregled vozila. U akciji je sudjelovala i Uprava prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te djelatnici za nadzor najveće dopuštene mase vozila i osovinskog opterećenja Hrvatskih cesta.

Vezano za prekršaje prekoračenja najveće dopuštene brzine, ukupno je sankcionirano 19 vozača i to njih 15-ero za prekršaj vožnje od 10 do 30 km/h veće od dopuštene, tri vozača za prekršaj vožnje od 30 do 50 km/h veće od dopuštene te jedan vozač koji je upravljao brzinom većom od 50 km/h od dopuštene. Navedena najveća brzina bila je 212 km/h, utvrđena za osobni automobil marke Audi Q8, hrvatskih registracija, kojim je iz smjera Zagreba u smjeru Lekenika upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin.

Tehnička neispravnost je utvrđena kod 18 vozila, od čega su kod tri vozila (2 teretna i 1 priključno vozilo) utvrđeni opasni nedostaci te su isključena iz daljnjeg prometa privremenim oduzimanjem registarskih pločica. U nadzoru najveće dopuštene mase vozila utvrđena su dva prekršaja, dok su po Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, ukupno utvrđeno četiri prekršaja.

najčitanije