Rezultati akcije nadzora vožnje pod utjecajem alkohola

mradenovic

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 28./29. rujna, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom brodsko-posavskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici kontrolirali su 152 sudionika u prometu i utvrdili 10 prometnih prekršaja, od kojih se pet odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, najviše prekršaja je evidentirano na području Siska i Petrinje i to po dva te jedan na području Kutine.

Kod četiri alkoholiziranih vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, dok je kod jednog vozača izmjerena koncentracija više od 1,5 promila.

Prema dobnim skupinama jedan alkoholizirani vozač je bio u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, dva od 25 do 30 godina te dva od 41 do 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,84 promila utvrđena je 48-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u nedjelju, 29. rujna oko ponoći, zaustavljen u mjestu Ilova, na kutinskom području.

Nakon provedenog nadzora alkoholiziranosti, policija je za četvrtak 3.listopada najavila 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela u prometu.

najčitanije