Rekorder policijske akcije zaustavljen s 1,41 promil alkohola u krvi

nn

Prošlog je vikenda, točnije u noći s petka na subotu, na području naše policijske uprave provedena preventivno-represivna akcija kojom su policijski službenici kontrolirani alkoholiziranost za volanom.

Zaustavljeno je 186 sudionika u prometu, a utvrđeno 11 prekršaja, od kojih je najviše, četiri prekršaja, evidentirano na području Kutine, tri na području Novske, dva na području Hrvatske Kostajnice, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Siska i Petrinje.
Rekorder ove akcije je 56-godišnji vozač osobnog automobilakoji je u petak, 7. listopada oko 23.45 sati, zatečen u Novskoj i to s 1,41 promil alkohola u krvi.

Što se tiče ostalih 10 prekršaja, kod dva vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,0 do 0,5 promila, a kod sedam vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila.

Prema dobnim skupinama pak, najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih četvero, bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, tri su bila u dobi od 41 do 50 godina, dva u dobnoj skupini od 25 do 30 godina te također dva starija od 50 godina.

najčitanije