Rekorder policijske akcije usmjerene na alkoholiziranost u prometu napuhao 1,86 promila

nn

Tijekom prošlog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, 8./9. travnja, na području županijske policijske uprave provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 158 sudionika u prometu i utvrdili 25 prometnih prekršaja, od kojih se 11 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Deset alkoholiziranih vozača upravljalo je osobnim automobilima, a jedan je upravljao mopedom.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri su evidentirana na području Siska, po dva na području Kutine,Novske i Gline, dok je jedan prekršaj evidentiran na području Petrinje.

A evo i rezultata: kod osam vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod jednog je alkoholiziranost bila manja od 0,5 promila, također kod jednog vozača alkoliziranost je bila od 1,5 do 2 promila, dok je jedan odbio ponuđeni alkotest.
Prema dobnim skupinama po četiri vozača su bila u dobi od 25 do 30 godine, te od 31 do 40 godina, dok je troje vozača bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,86 promila utvrđena je 19-godišnjem vozaču mopeda, koji je u subotu, 8. travnja oko 23.20 sati zatečen u Glini.

najčitanije