Radni vikend za prometnu policiju

ibb

Županijska prometna policija proteklog je vikenda imala pune ruke posla s alkoholiziranim vozačima, prekoračenjima brzine i očevidima prometnih nesreća.

Sa subote na nedjelju provedena je i akcija alkotestiranja te nadzora brzine pri čemu je od 18 do 2 sata iza ponoći kontrolirano 129 sudionika u prometu. Pritom je utvrđeno 28 prekoračenja brzine i 8 vožnji pod utjecajem alkohola.  Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača njih šest je upravljalo osobnim automobilima, a dvoje biciklom. Troje ih je zaustavljeno na području Kutine, dvoje u Sisku te po jedan na području Hrvatske Kostajnice, Novske i Sunje. Od njih 8, četvorica su bila starija od 50 godina, a rekorder akcije je 78-godišnjak zatečen u Celjakovoj ulici u Sisku, koji je ”napuhao” 2,03 promila.

I u nedjelju je zaustavljen jedan alkoholizirani vozač, i to u Kutini – 35-godišnjak pod utjecajem 1,62 promila, kojemu je već ranije oduzeta vozačka dozvola te je, uz optužni prijedlog,  zadržan u policijskoj postaji.

A s 15 dana zatvora kažnjen je 21-godišnji ponavljač prometnih prekršaja iz Sunje kojeg je policija u nedjelju prijepodne zaustavila u mjestu Timarci. Vozaču već poznatom prometnoj policiji, koji je i tom prilikom vozio bez položenog vozačkog ispita, Općinski sud odredio je zadržavanje u zatvoru.

U nedjelju navečer  na području Donjih Kukuruzara, zaustavljen je automobil slovenskih registracija, kojim je brzinom od 100 km/h, duplo većom od dopuštene, upravljao 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Izdan mu je  obavezni prekršajni nalog , uz novčanu kazna od 3000 kuna i zabranu vožnje na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Obvezni prekršajni nalog zaradila je i 22-godišnjakinja iz Gline koja je u petak u kasnim večernjim satima na području Topuskog doživjela prometnu nesreću. Tijekom vožnje s automobila joj je otpao zadnji lijevi kotač te je izgubila nadzor i sletjela u odvodni kanal, a alkotest joj je izmjerio 0,83 promila.

Osim ove nesreće, na području županije za vikend ih se dogodilo još 10: tri na području Kutine, po dvije u Sisku, petrinji i Novskoj te jedna u Glini.  U njima je šest osoba, od čega dva biciklista, lakše ozlijeđeno. U dvije prometne nesreće, obje na području Novske, dva sudionika su pobjegla s mjesta događaja i za njima se još traga.

najčitanije