Pucao po Petrinji iz automatske puške

ibb

261020211635254369.jpeg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 58-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je u utorak, 6. lipnja oko 12.10 sati, u Ajdovšćinskoj ulici u Petrinji, zbog obiteljskih nesuglasica prijetio te verbalno i fizički napao 48-godišnju suprugu, pritom je lakše ozlijedivši.
Nakon što je žena pobjegla iz kuće i pozvala policiju, osumnjičeni je na ulici iz automatske puške koju je nezakonito posjedovao, u zrak ispalio više od stotinu hitaca, čime je u opasnost doveo okolne stanare ulice i pristigle policajce.
Dolaskom policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke osumnjičeni je u svojoj kući uz sredstva prisile savladan i uhićen, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,28 promila.
Pretragom njegovog doma i drugih prostorija pronađeno je 195 komada raznog streljiva, 100 grama eksploziva TNT-a, detonatorska kapisla sa sporogorućim štapinom, nož i pet praznih okvira za automatsku pušku, a što je zajedno s automatskom puškom i oduzeto.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 58-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zatim nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.