PU sisačko-moslavačka: „Za informacije o propusnicama nemojte zvati 192“

mradenovic

261020211635208605.jpeg

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je da su telefonske linije 192 predviđene za hitne pozive građana i preopterećene zbog opsega poslova izazvanih trenutnom situacijom. Stoga pozivaju građane da za potrebe informacija u svezi izdavanja propusnica, kao i svih ostalih pitanja koja se odnose na dobivanje informacija o koronavirusu, koriste niže navedene telefonske brojeve, kako bi oslobodili broj 192 za HITNE pozive i mogućnost normalnog obavljanja policijskih poslova.
Podsjećamo da je od 18. ožujka, aktivan broj 113 na kojem možete u vremenu od 7 do 22 sata dobiti sve informacije o novom koronavirusu, a na upite građana odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci.
S naglaskom na zdravstvena pitanja građani se mogu svakim radnim i neradni danom u vremenu od 7 do 22 sata obratiti na broj telefona 01/209-9087, na kojem će savjete pružati liječnici, farmaceuti i drugi stručnjaci volonteri.
Zbog pojačanog straha javnosti, broja oboljelih i djelatnika uključenih u pružanje pomoći, psihosocijalna podrška postaje važan aspekt odgovora na ovu specifičnu situaciju, kako bi se javnost osvijestila o čestim reakcijama koje mogu imati i kako bi se prevenirale glasine te pružila podrška oboljelima i olakšao njihov povratak u zajednicu.
Za psihološku pomoć građani se mogu obratiti svakim radnim danom i vikendom u vremenu od 8 do 20 sati na brojeve telefona: 099 /527-0126 i 099/527-0127.
Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uspostavio je Centar za psihosocijalnu pomoć stanovnicima na broj telefona 044/567-164.
Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izrade propusnice.
Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Sisačko-moslavačke županije nadležni su za izdavanje propusnica te su na stranicama gradova i općina objavljeni obrasci zahtjeva u kojim građani trebaju obrazložiti potrebu izdavanja propusnice.
Uvažavajući preporuke PU sisačko-moslavačka poziva građane da ako je moguće Propusnice, uz detaljno obrazloženje njihove potrebe, zatraže pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.
U slučaju potrebe za osobnim dolaskom i predajom zahtjeva u prostorije nadležnih Stožera molimo građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.
Na području Sisačko-moslavačke županije možete se obratiti Stožeru civilne zaštite sisačko-moslavačke županije na e-mail roman.rosavec@smz.hr

najčitanije