Pronašao oružje u bunaru

st

Mještanin Gređana, u blizini Topuskog, je u petak, 15. srpnja, čisteći bunar pronašao neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva. Dolaskom policijskog službenika protueksplozijske zaštite Policijske uprave sisačko-moslavačke utvrđeno je da su iz bunara izvađena tri spremnika za automatsku pušku sa 90 komada streljiva, ručna bomba, lovačka puška s glatkim cijevima i vojni karabin, oboje u korodiranom stanju. Pronađena ubojita sredstva će biti adekvatno uništena.
Policija podsjeća kako je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne smiju se odlagati i ostavljati u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer se na taj način ugrožavaju životi drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva građani ne smiju sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom trebaju prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija tad na kućnu adresu šalje stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

najčitanije