Prometni prekršaji na gradskim prometnicama i autocesti

mradenovic

261020211635237829.jpeg

U subotu, 5. siječnja oko 11 sati, u Ulici Marijana Cvetkovića u Sisku 24-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,32 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, upravljao osobnim automobilom pulskih registracija i na parkiralištu vožnjom unazad počinio prometnu nesreću. Isti je uhićen i nakon otriježnjenja doveden na Općinski sud u Sisku. Istoga dana oko 20.20 sati Donjoj Budičini, na petrinjskom području, zaustavljen je automobil zagrebačkih registracija, kojim je 29-godišnjak upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. Policijski službenici su ga uhitili,a 29-godišnjak je u zakonskom roku doveden na sud.
U Rimskoj ulici u Sisku je u nedjelju, 6. siječnja oko 1.20 sati, zatečen 23-godišnji vozač osobnog automobila sisačkih registracija, koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola te je usprkos upozorenju policijskog službenika da je isključen iz prometa, iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja vozilom i činjenja prekršaja. Alkotestiranjem mu je utvrđeno 1,33 promila alkohola te je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje. Prijavljen je zbog počinjenih prometnih prekršaja.
U petak, 4. siječnja oko 16.30 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u mjestu Donji Žirovac, na području Dvora, zatekli 23-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom osječkih registracija bez položenog vozačkog ispita za ovu kategoriju vozila. Budući je isti recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je i doveden na nadležni sud.
Osim prekršaja na gradskim prometnicama, policijski službenici PU sisačko – moslavačke evidentirali su i prekoračenja brzine na autocesti A3, Bregana – Zagreb – Lipovac. U petak, 4. siječnja oko 15.30 sati, na autocesti su zaustavili osobni automobil marke BMW irskih registracija, kojim je brzinom od 148 km/h upravljao 18-godišnjak i to u zoni radova u kojoj je brzina ograničena na 80 km/h. Prekršaj prekoračenja najveće dopuštene brzine na autocesti evidentiran je i u nedjelju, 6. siječnja oko 17 sati i to za osobni automobil marke Ferrari, njemačkih registracijskih oznaka, kojim je brzinom od 221 km/h upravljao 37-godišnji turski državljanin. Obojici su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

najčitanije