Prevaren 79-godišnjak

imp

Predstavljajući se kao djelatnici mobilnog operatera dvije nepoznate osobe prevarile su 79-godišnjeg muškarca iz Donjeg Taborišta,
U srijedu, 3.svibnja, oko podnevna dvojica nepoznatih muškaraca su lažno se predstavljajući ušla u kuću 79-godišnjeg muškarca ( 79-godišnjak ih je pustio) te su iskoristili njegovu nepažnju i ukrali novac. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava a za počiniteljima se i dalje traga.

S obzirom da ovakvi slučajevi postaju česti policija poziva građane, osobiti one starije životne dobi, da budu oprezni kad im se javi nepoznata osoba.

“Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,…). Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid.
Ne nasjedajte na „povoljnu prodaju skupih predmeta“ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …).
Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice bankovne kartice niti novac.
Ukoliko i dogovorite sastanak s nekom nepoznatom osobom (razne prezentacije, prodaje) pozovite nekog od obitelji ili susjeda.
Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba.” – savjetovali su građane iz PU sisačko-moslavačke.

najčitanije