Pretragom pronađena puška i streljivo

mradenovic

U utorak, 28. svibnja, po nalogu suda su na sisačkom području obavljene pretrage doma, drugih prostorija i osobnog automobila 46-godišnjeg muškarca te je pronađena vojna puška s optičkim ciljnikom i 45 komada streljiva, što je nezakonito posjedovao. Puška i streljivo su oduzeti, a 46-godišnjak će zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Podsjećamo kako je još  uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, a oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

najčitanije