Premali razmak uzrok prometne nesreće s poginulom osobom na A3

imp

Nakon obavljenog očevida PU sisačko-moslavačka objavila je detalje teške prometne nesreće koja se jutros dogodila na autocesti A3, a u kojoj je jedna osoba poginula, jedna zadobila teške tjelesne ozljede a dvoje djece u dobi od 9 i 15 godina lakše tjelesne ozljede.

“Danas, 9. lipnja oko 10.40 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Bajakovo, kod mjesta Piljenice, općina Lipovljani, u prometnoj nesreći jedna je osoba poginula, dok su tri osobe ozlijeđene. Naime, upravljajući u smjeru Zagreba osobnim automobilom Opel Astra slovenskih registracija, 66-godišnji državljanin Slovenije je dolaskom na dio autoceste gdje se promet zbog radova odvija dvosmjerno južnim kolničkim trakom, prilikom prelaska iz sjevernog u južni kolnički trak, zbog ne držanja potrebnog razmaka svojim vozilom udario u osobni automobil Peugeot osječkih registracija, kojim je ispred njega upravljao 42-godišnjak. Od siline udara Opel se odbio i direktno udario u osobni automobil Ford Mondeo austrijskih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin. Na mjestu događaja smrtno je stradao 66-godišnji slovenski vozač Opela, 35-godišnjem vozaču Forda su u novogradiškoj Općoj bolnici utvrđene teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok su iz osječkog automobila kod dvoje djece (putnika) u dobi od devet i 15 godina, u kutinskom Domu zdravlja utvrđene lakše ozljede.
Očevidom je na mjestu nesreće rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Sisku. Policija će o ovoj prometnoj nesreći Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku proslijedili izvješće.”, stoji u priopćenju županijske policije.

Dodajmo kako je promet za sva vozila od čvora Kutina do čvora Novska od 11 do 15.52 sati bio obustavljen za sva vozila te se uz postavljenu prometnu signalizaciju odvijao županijskim cestama.

najčitanije