Prekršaji u prometu

imp

U petak, 11. svibnja prije ponoći, u Popovači je zatečen 60-godišnjak, koji je vozilom kutinskih registracija upravljao za vrijeme zabrane, tj. dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.
Dvadesetak minuta iza ponoći u subotu, 12. svibnja, u Letovaniću je zaustavljen osobni automobil kutinskih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,26 promila upravljao 31-godišnji vozač. Kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu pa je doveden u policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta. Zadržan je do otriježnjenja i prekršajno prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o osobnoj iskaznici.
U subotu, 12. svibnja oko 16 sati, u Popovači je zatečen 34-godišnji vozač mopeda bjelovarskih registracija, kojemu je utvrđeno 0,94 promila alkohola. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
U posebnoj prostoriji policijske postaje do otriježnjenja je zadržan i 33-godišnjak, koji je u nedjelju, 13. svibnja oko 20.30 sati zatečen u Žažini, na lekeničkom području. On je pod utjecajem alkohola od 2,96 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija, iako mu je početkom mjeseca oduzeta vozačka dozvola jer nije obavio izvanredni liječnički pregled. Prekršajno je prijavljen zbog počinjenih prometnih prekršaja.

najčitanije