Predstavili se kao socijalni radnici i 83-godišnjakinji ukrali novac

nn

U podnevnim satima u četvrtak, 13. srpnja, u mjestu Blinja na petrinjskom području, nepoznati muškarac i žena su se 83-godišnjoj mještanki predstavili kao socijalni radnici te su po ulasku u kuću iskoristili njenu nepažnju i ukrali joj novac. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcima se traga.

U cilju preveniranja ovakvih i sličnih prijevara i krađa iz županijske poliicjske uprave pozivaju građane, osobito osobe starije životne dobi, da budu oprezni kada im se obrati nepoznata osoba:

– Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,…).
– Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U kuću/stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid
– Ne nasjedajte na „povoljnu prodaju skupih predmeta“ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …)
– Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice bankovne kartice ili novac
– Ako se vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite to policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba
– Ukoliko i dogovorite sastanak s nekom nepoznatom osobom (razne prezentacije, prodaje) pozovite nekog od obitelji ili susjeda.

najčitanije