Prebrzi i pijani

ibb

U nedjelju, 18. prosinca oko podneva, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u prekršaju prekoračenja najveće dopuštene brzine zatečena su dva bosanskohercegovačka državljana u dobi od 28 i 34 godine. Obojica su prema Zagrebu vozila brzinom od 217 km/h, BMW odnosno VW Passat, oba austrijskih registracijskih oznaka.
Zbog ovih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.
U petak, 16. prosinca oko 1.15 h, u Petrinjskoj ulici u Sisku zatečen je 25-godišnji vozač, koji je vozio pod utjecajem alkohola od 1.66 promila. Provjerom je utvrđeno da mu je važnost vozačke dozvole istekla te da je višestruki počinitelj istovrsnih prometnih prekršaja. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.
U subotu, 17. prosinca oko 2.20 h, u Zagrebačkoj ulici u Petrinji zaustavljen je teretni automobil zagrebačkih registracija, kojim je upravljao 43-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,01 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji te će protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

najčitanije