Požar na štali u mjestu Hrtić

mradenovic

251020211635197803.jpeg

U tijeku je veliki toplinski val koji je zahvatio cijelu Hrvatsku. Posvuda su visoke temperature pa tako osim problema sa zdravljem prijete suša i požari. Vijesti o požarima na jugoistoku i jugu Europe u ljetnim mjesecima nisu ništa novo, ali ove godine su novost njihov intenzitet i broj. Vatrena stihija nije zaobišla ni Hrvatsku pa tako i našu županiju.

DVD Hrvatska Kostajnica, putem Centra 112 Sisak, jučer je u popodnevnim satima zaprimio dojavu o požaru štale u mjestu Hrtić prilikom čega su zahvaćene bale sijena u i van objekta. U gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Hrvatska Kostajnica, Sunja-Greda, Hrvatska Dubica. Požar je ugašen 16.kolovoza u 05:32 sati.

„Od početka ove godine evidentirano je ukupno 463 požara na području Sisačko-moslavačke županije. Od navedenog broja evidentiran je 261 požar na otvorenom prostoru, 172 požara na objektima te 30 na prometnim sredstvima.“, rekao nam je glasnogovornik županijske PU Dario Kačmarčik.
Veliki postotak požara, eksplozija i drugih nesreća čije posljedice saniraju vatrogasci, rezultat su ljudske pogreške, nemara ili nepažnje. Većina takvih događaja se može pravovremeno spriječiti povećanjem pozornosti i provođenjem određenih preventivnih mjera. Takvim djelovanjem mogu se spriječiti nesreće u kućanstvima, na radnim mjestima, pri obavljanju poljoprivrednih radova.
„Implementacijom preventivnih mjera sprječavamo nesreće, čuvamo imovinu i, u konačnici, spašavamo ljudske živote.“, poručuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

najčitanije