Popovača: Direktor s računa tvrtke podigao gotovo 800 000 kuna

mradenovic

Postupajući po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.
Naime, njega se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva iz Popovače, u razdoblju od veljače 2011. do srpnja 2014. godine, u namjeri da sebi pribavi znatnu materijalnu dobit, sa žiro računa trgovačkog društva u više navrata podigao gotov novac u iznosu od oko najmanje 799.643 kune, koji je zadržao za sebe i oštetio trgovačko društvo.
Nadalje je utvrđeno da je u razdoblju od početka siječnja 2017. do listopada 2018. godine, sakrio poslovnu dokumentaciju trgovačkog društva i podizao novac sa žiro-računa trgovačkog društva, a koji je zadržao za sebe.
Također je utvrđeno, da je od kraja travnja 2016. do sredine listopada 2018. godine, u namjeri da neosnovano umanji svoje dugovanje prema trgovačkom društvu, sačinio neistinitu dokumentaciju u kojoj je naveo kako trgovačko društvo ima nenaplaćena potraživanja prema više pravnih i fizičkih osoba.
Protiv osumnjičenog je zbog počinjenja spomenutih kaznenih djela podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

najčitanije