Policijski službenici održali predavanja osnovnoškolcima povodom „Dana sigurnijeg interneta“

mradenovic

Povodom „Dana sigurnijeg interneta“ policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s psihologom Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj Petrinja Arminom Hadžićem i djelatnicima Centra za socijalnu skrb Kutina, održali kratka predavanja učenicima petog, sedmog i osmog razreda te roditeljima učenika od četvrtog do osmog razreda.
Na predavanjima je sudjelovalo oko 220 učenika i 90 roditelja OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, OŠ Velika Ludina i OŠ Mate Lovraka Petrinja – Područna škola Češko Selo. Učenici i roditelji su na prigodan način upoznati sa sigurnijom uporabom računala, interneta i mobitela, kao i zakonskom odgovornosti prilikom njihovog korištenja.
Naime, 2004. godine pokrenuta je inicijativa za obilježavanje „Dana sigurnijeg interneta“ te se od tada ovaj dan u cijelom svijetu obilježava drugog dana, drugog tjedna veljače. Ove se godine obilježavao 5. veljače sa svrhom da se skrene pozornost javnosti na važnost sigurnog korištenja interneta, posebice što učiniti da se djeca i mladi zaštite od opasnosti kojima mogu biti izloženi svakodnevno njegovim korištenjem, s obzirom da veći broj učenika spomenute grupacije posjeduje pametne mobitele.

foto: PU sisačko – moslavačka

najčitanije