Policijska uprava provela edukativne radionice o ovisnostima za 760 učenika

mradenovic

Policijska uprava sisačko-moslavačka i ove je godine od 15. studenoga do 15. prosinca nizom preventivnih i represivnih aktivnosti prigodno obilježila Mjesec borbe protiv ovisnosti. S partnerima iz nadležnih Centara za socijalnu skrb, Gradskih društava Crvenog križa i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, aktivnostima su ukazivali na problem svih oblika ovisnosti. Građanima su dijelili promotivne materijale o ovisnostima, upoznati se s uzrocima, posljedicama te koji se preventivni pristupi primjenjuju u cilju njenog suzbijanja.
U 13 osnovnih škola i četiri srednje škole s područja Sisačko-moslavačke županije održane su edukativne radionice, na kojima se s oko 760 učenika razgovaralo o različitim vrstama ovisnosti, od ovisnosti o drogama („Budi ponosan, budi NEovisan“) i alkoholu, do ovisnosti o kockanju, internetu, duhanu i drugim ovisnostima.
Osim po pitanju prevencije, policijski službenici su u Mjesecu borbe protiv ovisnosti provodili i represivne mjere u vidu pojačanih aktivnosti “Ulična redukcija droga”, a sve kako bi se smanjila dostupnost droge na tržištu.Provodili su i aktivnosti usmjerene na suzbijanje krijumčarenja droga te pojačanih kontrola prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama.
U ovih mjesec dana obavljeno je 18 zapljena ukupno 126,15 grama marihuane, 370 grama tableta koje se nalaze na popisu droga i 25 ml steroida. Za ovih 19 počinjenih prekršaja i jedno kazneno djelo prijavljeno je 20 osoba.
Navedenim preventivnim i represivnim aktivnostima Policijska uprava sisačko-moslavačka nastoji upozoriti javnost da je ovisnost ozbiljan društveni problem, a samo se zajedničkim naporima možemo uspješno boriti protiv zlouporabe svih sredstava ovisnosti.

foto: PU sisačko – moslavačka

najčitanije