Policija zapljenila veće količine oružja, streljiva i ubojitih sredstava

imp

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad devetoro hrvatskih državljana u dobi od 22 do 69 godina, zbog sumnje u počinjenje ukupno jedanaest kaznenih djela Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

oružje 7 oružje 6
U sklopu istraživanja je na području Siska, Petrinje i Sunje temeljem naloga izdanih od strane Županijskog suda u Sisku pretraženo više domova i vozila te sredstava komuniciranja koje su osumnjičeni koristili. Pretragama je pronađeno i oduzeto ukupno 25 komada vatrenog oružja (16 pušaka i devet pištolja), dva prigušivača, četiri cijevi za puške, 54 komada raznih sastavnih dijelova oružja, četiri ručne bombe, pet električnih detonatorskih kapisla, četiri granate call 20 mm, tri kilograma baruta, 1.4 kilogram lovačke sačme te 6480 komada vojnog i lovačkog streljiva raznih kalibara.

oružje 5 oružje 4
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su svi osumnjičeni na adresama prebivališta neovlašteno držali veće količine eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja, streljiva i njihovih sastavnih dijelova, većinom vojnog porijekla, dok su trojica osumnjičenih, i to 22-godišnjak, 53-godišnjak i 48-godišnjak, radili prepravke i preinake na takvom oružju, prilagođavajući ga za svoje, ali i za potrebe nuđenja istog na prodaju, kao i same preprodaje kupcima.

oružje 3 oružje 2

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

najčitanije