Policija zaplijenila veću količinu raznih vrsta droga

st

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga ove Policijske uprave su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, zbog sumnje u počinjenje većeg broja kaznenih i prekršajnih djela zlouporabe droga, proveli kriminalističko istraživanjem nad više osoba s područja Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku je kazneno prijavljeno ukupno 11 osoba u dobi od 24 do 30 godina (devet s područja Sisačko-moslavačke županije i dvije s područja Zagrebačke županije). Za najviše kaznenih djela, i to za 21 djelo, prijavljen je 30-godišnjak s područja naše županije, dok su ostali prijavljeni za od 20 do jednog kaznenog djela.
Devetoricu osumnjičenika s područja Policijske uprave sisačko-moslavačke se sumnjiči da su od 11. rujna prošle do 10. siječnja ove godine, na području Policijske uprave zagrebačke od ostale dvojice osumnjičenih neovlašteno nabavljali drogu tipa marihuana, MDMA i amfetamin, te ju po povratku na adrese stanovanja prepakiravali u manja pakiranja i prodavali na ovom području krajnjim konzumentima, pri tome čineći opisana kaznena djela.
Prilikom kriminalističkih istraživanja ukupno je obavljeno 20 zapljena marihuane u ukupnoj količini od 3156,8 grama, zatim tri zapljene amfetamina u ukupnoj količini od 103,5 grama, dvije zapljene kokaina u ukupnoj količini od 5,8 grama, dvije zapljene MDMA tzv: ‘ecstasy’ u ukupnoj količini od 19 grama, jedna zapljena MDMA u kristalu u količini od 238 grama te po jedna zapljena hašišovog ulja u količini od 16 ml i 0,24 grama sjemenki indijske konoplje.
Deset osumnjičenika je nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja uz kaznene prijave zbog spomenutih kaznenih djela predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.
Tijekom provođenja kriminalističkih istraživanja utvrđeno je i počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te su nadležnom prekršajnom sudu podneseni optužni prijedlozi protiv deset osoba u dobi od 22 do 32 godine.

najčitanije