Policija za vikend uhvatila više pijanih vozača

mradenovic

Na prometnicama na području naše županije za vikend se dogodilo 20 prometnih nesreća i to osam na području Kutine, šest na području Siska, četiri na području Petrinje te po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice. U pet prometnih nesreća s ozlijeđenima, dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede (od kojih je jedan pješak) i četiri lakše, dok je u 15 nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće na području Petrinje vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U šest nesreća –  tri na području Kutine, dvije na području Petrinje i jednoj na području Siska, kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od kojih je najveća koncentracija iznosila 2,12 promila.

U petak, 5. lipnja, oko 17,45 sati, u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u Kutini, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 50-godišnjak upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija, pod utjecajem alkohola od 2,12 promila. Dolaskom do raskrižja brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste kojom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila. Vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Dan kasnije u subotu, 6. lipnja  oko 18 sati, također na kutinskom području u mjestu Ilova dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač s područja Kutine, pod utjecajem alkohola od 0,59 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija te je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio u odvodni kanal i udario u betonski most. Zbog počinjenih prekršaja, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog.

U petak, 5. lipnja, oko 23 sata na glinskom području u mjestu Gornji Viduševac, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 26-godišnjak s područja Gline pod utjecajem alkohola od 1,87 promila.

Visoku koncentaciju alkohola  zabilježili su i policijski službenici u nedjelju, 7. lipnja, oko jedan sat iza ponoći, u Frankopanskoj ulici u Sisku. 55-godišnji vozač vozio je pod utjecajem alkohola od 2,35 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozači su smješteni u posebne prostorije nadležih policijskih postaja, a protiv njih nadležnom Općinskom sudu bit će podneseni optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.

U subotu, 6. lipnja, oko 21 sat, na nenaseljenom mjestu u blizini mjesta Gornja Vlahinićka, došlo je do naleta na divljač. 26-godišnji vozač s područja Popovače, osobnim automobilom kutinskih registracija kretao se nenaseljenim mjestom u blizini mjesta Gornja Vlahinićka, pod utjecajem alkohola od 0,7 promila gdje je u jednom trenutku udario u divljač (srnu) koja je pretrčavala cestu. Divljač je od zadobivenih ozljeda na mjestu uginula te je istu preuzela odgovorna osoba nadležne lovačke udruge. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog.

Na autocesti a3 Bregana-Zagreb-Lipovac u nedjelju 7. lipnja, oko 16.30 sati u blizini Kutine dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak iz Zagreba pod utjecajem alkohola od 1,52 promila upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracija u smjeru Zagreba i dolaskom do mjesta gdje se privremeno postavljenom prometnom signalizacijom i znakovima promet preusmjerava u jednu prometnu traku, uslijed neprilagođene brzine je prednjim dijelom vozila udario u prometnu opremu i središnju metalnu zaštitnu ogradu. Liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U nedjelju, 7. lipnja oko 2 sata iza ponoći, u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku,  zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 25-godišnjak iz Siska pod utjecajem alkohola od 1,73 promila.

Istoga dana, oko 2.45 sati, u Zagrebačkoj ulici u Sisku, policijski službenici  zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 22-godišnjak s područja Lekenika pod utjecajem alkohola od 1,03 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Kako se radilo o ponavljačima prekršaja, tj. o recidivistima, uhićeni su i sljedećeg dana dovedeni na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.

Jučer, 7. lipnja, oko 21.30 sati, na prilaznoj cesti između mjesta Novo Selište i Brest Pokupski na petrinjskom području dogodila se prometna nesreća. Do nesreće je došlo kada je 56-godišnji vozač s područja Petrinje, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,91 promila. On se nije kretao sredinom prometne trake već je prešao na suprotnu prometnu traku, te je tom prilikom udario u bočni dio vozila koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U petak, 5. lipnja oko 11.45 sati, u Ulici Augusta Šenoe u Novskoj, 61-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,77 promila gurao bicikl te se u jednom trenutku spotakao i pao zajedno s biciklom. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje su mu okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

U subotu, 6. lipnja, oko 13 sati, u Sisačkoj ulici u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, do nesreće je došlo kada je 46-godišnji muškarac s područja Gline upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracija i uslijed ne držanja potrebitog razmaka, udario u osobno vozilo koje se kretalo ispred njega istom prometnom trakom, a kojim je upravljao 49-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,7 promila. Na mjestu događaja 46-godišnjem muškarcu je naplaćena novčana kazna, dok je 49-godišnjem vozaču je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja.

Vozio unazad i udario čovjeka koji je kosio travu

U subotu, 6. lipnja oko 18 sati, u mjestu Ludinica, općina Velika Ludina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada se 47-godišnjak iz Zagreba, osobnim vozilom zagrebačkih registracija kretao unazad i udario u 70-godišnjaka koji je u tom trenutku kosio travu.  Od siline udarca, 70-godišnjak je pao na kolnik, a liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede. Izvršenim alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 0,25 promila, a kod 70-godišnjaka 0,21 promila. Zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 5. lipnja  oko 18.30 sati, u mjestu Madžari na sisačkom području, 18-godišnji vozač s područja Siska je upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija te je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio na travnatu površinu, stražnjim dijelom vozila udario u betonski most, a potom prednjim dijelom u betonski stup javne rasvjete uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila i zaustavljanja na krov. Izvršenim alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,33 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

U ovoj prometnoj nesreći vozač je zadobio teške tjelesne ozljede, a liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U četvrtak, 4. lipnja, oko 23.30 sati u mjestu Donja Gračenica, grad Popovača,  zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 22-godišnjak s područja Kutine.  Izvršenom provjerom utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,4 promila te kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 18 mjeseci.

najčitanije