Policija za ovaj tjedan najavila dvije akcije u prometu

Pjesacki prijelaz-min

U proteklih tjedan dana na području Lekenika, Martinske Vesi i Siska dogodilo se ukupno 8 prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama, u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a u 7 nesreća nastala je samo materijalna šteta. Uzroci prometnih nesreća bili su brzine neprimjerene uvjetima, nepropisna vožnja unatrag, nepropisno okretanje i nepropisno kretanje, a alkohol je kao posebno stanje evidentiran u 3 prometne nesreće.

 

Policija je za ovaj tjedan najavila dvije prometne akcije. Dana 22. kolovoza provodit ćeakciju usmjerenu na nadzor zaštite pješaka u prometu, a 24. kolovoza akcija usmjerena na nadzor prometovanja motocikala i mopeda.

 

„Apeliramo na sve sudionike u prometu, posebno na pješake da obraćaju pozornost na vrstu prometne površine po kojoj se kreću (prometne trake bilo koje namjene, biciklističke trake, biciklističke staze i sl.) te da se prilikom stupanja na kolnik prethodno uvjere da to mogu učiniti na siguran način, da se prilikom kretanja kolnikom kreću što bliže rubu kolnika na način kojim ne ometaju i ne sprječavaju promet vozila, te u vrijeme smanjene vidljivosti i noću koriste svjetliju odjeću kako bi bili više uočljiviji drugim sudionicima u prometu. Vozače isto tako molimo da prije poduzimanja bilo kakve radnje vozilom u prometu prethodno uvjere da istu mogu izvršiti bez opasnosti i ugrožavanja drugih sudionika u prometu, te da brzinu svog vozila prilagode stanju i uvjetima na kolniku“, kažu u policiji te podsjećaju da vozači motocikala i mopeda moraju za vrijeme vožnje na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu te brzinu kretanja prilagoditi stanju i osobinama na cesti.

najčitanije