Policija uputila upozorenje vozačima uoči blagdana Svih svetih

mradenovic

Policijska uprava i ove godine je vozačima izdala priopćenje u kojem upozorava na pravilno ponašanje u prometu. Prema statističkim podacima, primjetno je kako se u ovakvim danima povećava broj krađa iz automobila.  Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih očekuje se povećan broj vozila i kretanja građana, koji će se u većem broju okupljati na grobljima. Na svim važnijim prometnicama i cestovnim prilazima prema grobljima bit će i osigurana nazočnost većeg broja policijskih službenika i ophodnji.

Iz Policijske uprave Sisačko – moslavačke apeliraju na građane da dolaskom na groblje ne ostavljaju u svojim automobilima osobne stvari poput torbica, novčanika, mobitela. Policija za vrijeme blagdana Svih svetih zabilježava povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila koji su parkirani u blizini groblja.

Prilikom napuštanja vozila obavezno ugasite motor, zaključajte automobil i uzmite ključeve sa sobom. Zatvorite sve prozore i ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu, posebice na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila. Nemojte vozilo ostavljati na mračnom i pustom mjestu dulji vremenski period.

Ako uočite nepoznatu ili sumnjivu osobu da obilazi ili na neki neuobičajen način ulazi u automobil, odmah prijavite najbližim policijskim službenicima ili dojavite na telefon 192. Osim toga, bitno je i da se pridržavate svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima. Nemojte ih paliti uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi došlo do zapaljenja. Zbog lakšeg prilaska vatrogasne službe, iz Policijske uprave mole građane da ne parkiraju vozila na ulazima groblja.

Na poveznici možete provjeriti kako je organizirana posebna regulacija prometa. Aleja narodnih heroja bit će jednosmjerna ulica, prometovat će se desnim prometnim trakom, a vozila će moći parkirati u lijevom prometnom traku.  Privremena regulacija prometa na blagdan Svih svetih oko Gradskog groblja Viktorovac trajat od 7 do 20 sati.

najčitanije