Policija pretragom kuće pronašla streljivo, bombe i eksploziv

mradenovic

Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku kazneno je prijavljen 49-godišnji muškarac. Naime, po nalogu suda na području Siska pretražene su dvije kuće 49-godišnjeg muškarca. Pretragama je pronađeno i od njega oduzeto 187 komada streljiva, četiri ručne bombe (dvije M-75 i dvije M92), tri okvira za automatsku pušku i dva komada vojnog eksploziva TNT ukupne težine 400 grama.
Podsjećamo kako je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija”. Kampanja omogućava da bez ikakvih sankcija dragovoljno predate sve vrste oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene službenike koji će oružje preuzeti. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 ili pročitati ovdje.

najčitanije