Policija obilježila svoj dan

imp

Svečanošću u prostoru Interventne policije u Sisku, polaganjem vijenaca kod centralnog križa na Gradskom groblju Viktorovac i svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke danas je obilježen Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca, svetog Mihovila.
Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, Luka Pešut, rekao je na obilježavanju Dana policije kako je zadovoljan postignutim rezultatima i zadanim ciljevima.
„To se posebno ogleda u ovom dijelu koji je sada zatekao tri Policijske uprave, karlovačku, sisačko – moslavačku i ličko – senjsku, a to je migrantski pritisak. Na središnjem obilježavanju Dana policije u Zagrebu godišnjom će nagradom biti nagrađena dvojica policijskih službenika iz naše Policijske uprave, a koji su direktno spasili 10 života. Spasili su živote 10 migranata koje je prevozio jedan državljanin Republike Srbije i koji je, bježeći pred policijom, sletio u rijeku Kupu. Da nije bilo brze intervencije naših policajaca, koji su ne štedeći svoj život odmah skočili u rijeku i izvukli ljude, tko zna kako bi završilo.“,rekao je načelnik Pešut dodajući da je to jedan od pokazatelja da ova Policijska uprava uistinu čini sve u svim segmentima i postiže iznimne rezultate
„To je jedan od pokazatelja da ova Policijska uprava uistinu čini sve u svim segmentima i postiže iznimne rezultate, od kriminaliteta, prekogranične zaštite, po pitanju maloljetničke delinkvencije, prometa, prometa drogama i svega onoga što spada u domenu kriminaliteta, a koji je najvažniji u smislu zaštite građana. Ja sam zadovoljan i nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti tim putem, naročito s ovim mladim naraštajima koji dolaze. Imamo dovoljan broj policijskih službenika koji već imaju veliko iskustvo i to će svoje znanje prenijeti na mlade policajke i policajce i mislim da tu u budućnosti ne bi trebalo biti nikakvih problema.“, ističe Pešut.

policija 3 policija 2
Uputivši čestitku za Dan policije prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnice Grada Siska Ivica Rendulić te između ostaloga istaknuo: “U borbi za slobodu, na samom početku, prvi udar, najteže dane, primili su na sebe pripadnici policije. To ne smijemo nikada zaboraviti i to moramo uvijek s ponosim istaći i odati dužno poštovanje.“, rekao je Rendulić naglasivši kako je poziv policajca vrlo zahtjevan, i da je suradnja sa policijom u zajednici nešto što je vrlo neophodno.

policija 1 isaković 1
Dan policije je prigoda i za pohvaliti one koji to zaslušuju pa je tako načelnik Policijske uprave Luka Pešut uručio pohvalnice policijskim službenicima i to 14 policijskim službenicima zbog savjesnog i profesionalnog obavljanja službe, jednom policijskom službeniku zbog iskazane visoke profesionalnosti i promicanja ugleda policije, dvjema policijskim službenicama zbog iznimno savjesnog i profesionalnog obavljanja službe koje se izravno odrazilo na radne rezultate Policijske uprave iz područja maloljetničke delinkvencije i kaznenopravne zaštite djece i maloljetnika te voditelju odjela organiziranog kriminaliteta zbog iskazane visoke profesionalnosti i odgovornosti kojom su postignuti iznimni rezultati u suzbijanu kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta. Dvojica policijskih službenika Policijske postaje Kutina primili su prigodne nagrade za iznimne rezultate koje su postigli tijekom pružanja ispomoći u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.
Policajcima čestitamo njihov dan uz želju da imaju što manje posla!

najčitanije