Policija nadzire napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka

mradenovic

261020211635208807.jpeg

Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
Policija je od ponoći na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke započela nadzirati provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka. Odluku je donio Stožer civilne zaštite RH s ciljem zaustavljanja širenja zaraze koronavirusom. Svi građani dužni su se dosljedno pridržavati odluke.
Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite.
Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje Odluke radi čega postoji mogućnost stvaranja gužvi. Prednost prolaza imat će vozila hitnih službi. U interesu je svih da prate upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, te prilikom kontrole pripreme propusnicu i osobni dokument koji će dati na uvid policijskim službenicima.

najčitanije