Pojačane policijske akcije u prometu

nv

261020211635288790.jpeg

Sisačka i županijska policija za sutra, 23. kolovoza, najavljuju pojačane akcije u prometu.

Od 15 do 22 sata na području Policijskih postaja Sisak, Kutina, Petrinja, Novska, Glina i Gvozd provodit će se akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

Sisačka policija javlja kako se u proteklom tjednu, od 15. do 22. kolovoza, na području Siska dogodilo 5 prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim pješakom.

Glavni krivci bili su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisna vožnja unazad, nepropisno prestrojavanje te nepropisno kretanje vozila na kolniku.

„U cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici Postaje prometne policije Sisak će svakodnevno pojačano poduzimati preventivno – represivne mjere prema prekršiteljima. Posebno će se provoditi akcije, te pojačano poduzimati mjere usmjerene na smanjenje i poštivanje najviših dopuštenih brzina, prekršaje vozača bicikla, mopeda i motocikla, suzbijanju alkoholiziranosti i utjecaja opojnih droga, nepropisno pretjecanje i nepoštivanje prednosti prolaska, te zaštita pješaka i njihovo nepropisno kretanje i zadržavanje na kolniku.“, priopćio je načelnik sisačke policije Robert Vukić.

najčitanije