Po dokumente uskoro u nove prostorije županijske policije

imp

Po putovnicu, osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu , uvjerenje o prebivalištu i drugu potrebnu dokumenatciju po koju smo išli u Službu upravnih i inspekcijskih poslova na Trgu Ljudevita Posavskog 1, od početka listopada ići ćemo u njihove nove prostorije koje se nalaze u Kukuljevićevoj 24.
Nove poslovne prostorije u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog koje je Ministarstvo unutarnjih poslova preuzelo u zakup od Hrvatskih telekomunikacija, a za potrebe Policijske uprave Sisačko-moslavačke danas je posjetio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
“Ovo je posao koji se odnosi na najam. Tu je 1240 kvadrata vrlo funkcionalnog prostora kojim postižemo nekoliko rezultata: Službe kriminalističke policije u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj su do sada bile na tri mjesta, sada su na jednom, Postaja prometne policije Sisak je tu, kao i upravni poslovi. Svi su na jednom mjestu. Najam ovog prostora iznosi mjesečno oko 4500 kuna manje nego prethodni. Sigurno će i režije biti jeftinije jer je sve obnovljeno, kompletna unutarnja infrastruktura štedi energiju i imamo funkcionalnost službi.”, rekao je ministar Božičević dodajući da je sve ovo napravljeno u sklopu provođenja startegije poboljšanja radnih uvjeta hrvatskih policajaca, policijskih službenica i službenika.

mup 3 mup 4 mup 5
“Radimo jedan posao koji je godinama bio zanemaren kad govorimo o tome u kakvim objektima i prostorima su radili pripadnici hrvatske policije. Idemo u četiri temeljna smjera, a jedan je izgradnja novih prostora. U ovom trenutku smo mogli osigurati sredstva za granične policijske postaje s obzirom da ta sredstva dobivamo iz europskih fondova. Krenuli smo u vrlo intenzivnu komunikaciju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave i sad je tu već cijeli niz gradova koji se odazvao na naš poziv da u sigurnost, a policija znači sigurnost, probamo uložiti zajednički u smislu ili poboljšanju uvjeta zgrada koje koristi hrvatska policija ili u sufinanciranju bilo da se radi o prostorima u primorskim policijskim uprava, gdje imamo veći broj policijskih službenika koji dolaze iz unutrašnjosti, a da im se pomogne u sufinanciranju troškova života.
Za hrvatsku policiju sve ovo što radimo znači život. Hrvatski policajac kao službenik koji brine o sigurnosti građana kao i svaki drugi državni službenik ima pravo na adekvatne uvijete za rad i na tome se nećemo zaustaviti. Nastavljamo jednakim intenzitetom i ove i sljedeće godine. Tu spada i povlačenje sredstava za energetsku obnovu kojima ćemo riješiti 26 objekata već postojećih policijskih postaja diljem Hrvatske. Vrlo sam zadovoljan sa činjenicom da realiziramo ono što smo obećali i to na kvalitativan način, odnosno korak unaprijed.”, kaže ministar.

Novi poslovni prostori Policijske uprave sisačko-moslavačke u zgradi HT-a u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24, s radom za građanstvo trebali bi početi početkom listopada.

najčitanije