Pijani vozači bez vozačkih dozvola

ibb

U četvrtak, 20. listopada oko 9.30 sati, u mjestu Rosulje, na području Hrvatske Kostajnice, policija je prilikom kontrole prometa zatekla 25-godišnjeg vozača osobnog automobila zagrebačkih registracija, koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. Budući da se radi o višestrukom ponavljaču istovrsnog prometnog prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud.
Sat vremena kasnije u sisačkoj ulici u Petrinji zatečen je 29-godišnjak, koji je također bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,92 promila, upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. I on je uhićen i doveden na prekršajni sud.
Prije stjecanja prava na upravljanje osobnim automobilom sisačkih registracija upravljao je i 23-godišnjak, koji je zaustavljen oko 16.30 sati u Sisku te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 0,47 promila. Budući da se radi o ‘ponavljaču’ prometnih prekršaja, uhićen je i doveden na prekršajni sud.
Noćas, pola sata iza ponoći, u Glini je zaustavljeno vozilo sisačkih registracija, kojim je upravljao 26-godišnji vozač. Budući da je vozio bez položenog vozačkog, zbog čega je do sada već više puta sankcioniran, uhićen je te će biti doveden na prekršajni sud.
Otprilike u isto vrijeme u Mošćenici je zatečen 21-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija, također prije stjecanja na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,90 promila. Kako ni njemu ovo nije bio prvi put, uhićen je i doveden na nadležni prekršajni sud.

najčitanije