Otkriveni počinitelji više teških krađa

mradenovic

Policijski službenici Policijske uprave Sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 28 i 32 godine. Sumnjiči ih se su na području Siska, Lekenika, Martinske Vesi, Novske, Jasenovca i Petrinje od 15. rujna do 27. studenoga zajednički počinili devet teških krađa, od kojih tri u pokušaju, dok je 28-godišnjak sam počinio još tri teške krađe.

Istraživanjem je utvrđeno da su 15./16. rujna u Mužilovčici na sisačkom području, provalili u trgovinu i ukrali novčani polog, oko 20 šteka cigareta i desetak pakovanja kave, dok su iz trgovine u Staroj Subockoj na području Novske, ukrali oko 120 šteka cigareta i četiri boce alkoholnog pića. U Nebojanu na petrinjskom području su 8./9. listopada provali u trgovinu mješovitom robom te ukrali cigarete, novac, prehrambene artikle i alkoholna pića, dok su u noćnim satima 19. listopada, u Lekeniku provali u trgovinu i ukrali veću količinu cigareta. U noći 18./19. listopada pokušali su provaliti u dvije trgovine mješovitom robom i to u Martinskoj Vesi i Tišini Kaptolskoj, u čemu nisu uspjeli, a također nisu uspjeli provaliti ni u trgovinu u mjestu Lonja, grad Sisak, u noći 26. studenoga. Iste noći provalili su i u trgovinu u Staroj Subockoj iz koje su ukrali 80 šteka raznih cigareta, dok su iza ponoći 27. studenoga, u Krapju, općina Jasenovac, iz trgovine ukrali oko 50 šteka cigareta. Prilikom ove provale 32-godišnjaka su zatekli i uhitili novljanski policajci, dok je 28-godišnjak naknadno uhićen. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim provalama iznosi oko 106.000 kuna.

Nadalje, istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak u noći 5./6. studenoga u Staroj Subockoj provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao cigarete, duhan, alkoholna pića i kavu te novac iz registar blagajne, dok je iste noći u Krapju iz trgovine ukrao oko 150 šteka cigareta i registar kasu s pologom. Iz trgovine u Gušću je 12./13. studenoga ukrao veću količinu raznih cigareta, registar kasu s pologom, alkoholna pića i prehrambene proizvode. Ukupna materijalna šteta počinjena ovi trima teškim krađama iznosi oko 84.500 kuna.

Obojica osumnjičenih su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za djela koja su počinili, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

najčitanije