Otkriveni počinitelji tri provale i jedne krađe

imp

261020211635277962.jpeg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom, 28-godišnjakom i dvojicom maloljetnika je utvrđeno da su tijekom proteklih mjesec dana na području Siska i Lekenika počinili tri teške krađe i jednu krađu.

Naime, 28-godišnjak i maloljetnici su početkom srpnja u večernjim satima u Posavskoj ulici u Lekeniku provalili u dvorišnu prostoriju 45-godišnjeg vlasnika i ukrali razni alat, tamburicu ručne izrade, alkoholna pića i razne druge predmete.

Tijekom noći početkom lipnja u Ulici Hermana Gmeinera u Lekeniku su 18-godišnjak i jedan maloljetnik iz nezaključanog spremišta ukrali četiri bicikla, a taj je maloljetnik sredinom lipnja u Sisačkoj ulici u Selima provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao cigarete, alkoholna pića i slatkiše. Nadalje je utvrđeno da su maloljetnici tijekom lipnja u Pešćenici, općina Lekenik, provalili u vikend kuću 47-godišnjeg vlasnika i ukrali trimer, traktorske dijelove te razni alat, rakiju i gorivo.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima, a protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

najčitanije