Osumnjičeni za pustošenje šuma

mradenovic

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Državnim inspektoratom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pustošenje šuma, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 32 i 60 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 32-godišnjak od početka mjeseca travnja do 3. rujna ove godine u mjestu Slabinja, na području Hrvatske Dubice, počinio kazneno djelo pustošenje šuma. Naime, osumnjičeni je nakon kupnje šume od 57-godišnje vlasnice, ishodovao potrebnu dokumentaciju za doznaku i sječu kao zaposlenik jedne sisačke tvrtke, nakon čega je protivno propisima s djelatnicima i mehanizacijom izvršio čistu sječu 974 stabala drveta hrasta kitnjaka, bukve, johe i graba, iako je znao da na svim stablima nije bilo doznačnog čekića, počinivši štetu od 52.325 kuna.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 60-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba sisačke tvrtke, osumnjičenom 32-godišnjaku omogućio da u navedenom vremenskom razdoblju u ime poduzeća rukovodi poslovima na terenu koji se odnose na nabavu drvne mase, sječu i transport zbog čega je izvršena gola sječa šume, a pri čemu je trgovačkom poduzeću stvorena protupravna imovinska korist od 52.325 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela pustošenja šuma.

najčitanije