Od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u Petrovcu preminuo 84-godišnji Slovenac

Policija je izvijestila o prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 12. listopada, oko 10 sati na području Petrovca.

Do nesreće je došlo kada je 74-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, automobilom njemačkih nacionalnih oznaka pretjecao kamion s prikolicom, nakon čega je odustao zbog nailaska automobila slovenskih nacionalnih oznaka iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 84-godišnji slovenski državljanin. Tom prilikom je 74-godišnjak automobilom udario u bočnu stranu kamiona, a potom i u automobil slovenskih nacionalnih oznaka. Kamion s prikolicom je sletio u odvodni kanal gdje se prevrnuo na bočnu stranu te udario u betonski kolni ulaz i prometni znak, dok su oba automobila sletjela s kolnika, nakon čega je automobil njemačkih nacionalnih oznaka udario u telekomunikacijski stup.

 

U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 20-godišnji vozač kamiona i 81-godišnja putnica iz automobila njemačkih nacionalnih oznaka, dok je 84-godišnji vozač zbog zadobivenih ozljeda prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje je naknadno preminuo.

 

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 74-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

najčitanije